Hód Túra - élménybeszámoló

Hód Túra Valóban kissé szeles, de túrára kellemes, szép pénteki délután ígérkezett a Hód Túrára. Négyre összejött a kis csapat, elég szép számmal. Természetesen a szervező, Heincz apuka hozta két csemetéjét, Ádámot és Mátét, na meg Mázlit. Szabóéktól megjelent Csilla, az anyuka, szintén gyermekeivel, Dáviddal és Lucával. Bary Eszter fiaival, Félixszel és Tomival, Sóséktól pedig szinte az egész család képviseltette magát: Anita anyukával eljött Bíborka, Zsombor és Bálint. Németh Alex egyedül érkezett, én pedig harmadmagammal, Veronikával és Áronnal. Éppen ideális létszámot alkottunk ahhoz, hogy még ne nagyon „verjük fel” a természetet.

Nagy lelkesedéssel indultunk a Répce felé, kíváncsian várva, amit már Miklós (a szervező) látott, illetve képen már mi is néhányan. A Horváth Csaba által felfedezett hódrágások beváltották reményeinket: érdekes látványban volt részünk.

Saját szemünkkel láthattuk, kezünkkel kitapinthattuk a hódokra utaló „nyomokat”. Egyébként több „rágási tetthellyel” is találkoztunk. Egy helyütt a hódok annyira körberágták a fa törzsét, hogy nem sokon múlik annak kidőlése. Szegény fa még „sírt” is. Miklós néhány szóval kommentálta a látottakat, a gyerekek pedig „birtokba vették” a Répce partját. A folyó alakította természet megmozgatta fantáziájukat: fára másztak, kipróbálták a víz sodrását a folyóba dobott száraz növényekkel, mindenáron be akartak jutni egy kis kavicsos szigetre, s ennek érdekében még egy „hidat” is elkezdtek építeni.

Utunkat meghosszabbítottuk azzal, hogy nem ugyanarra indultunk vissza. A távolban körbálákat láttak a gyerekek, azokat célozták meg, mi pedig mentünk utánuk. Talán nem kellene leírnom, hogy jó kis „szórakozást” találtak maguknak, de mivel nem okoztak semmi kárt, megemlíthetem. Szinte levezetésként jól „kitornázták” magukat a körbálákon. De alaposan meg is éheztek, meg is szomjaztak, mert a hazafelé vezető utolsó szakaszokon néhánynak a szájából fűszálak zöldültek ki, csillapítván száraz torkukat, korgó gyomrukat.

Nem túl fáradtan s szerintem élményekkel gazdagon érkeztünk be a parkolóba a kissé megnyújtott túráról. Igaz, a hódrágások megtekintésére keltünk útra, de a természet oly gazdag, hogy az mindig kiegészíti a célt. Ráadásul itt van a szánkban. Persze meggondolandó, mennyire reklámozunk, milyen mértékben hirdetünk meg egy ilyen programot, hiszen az ember megjelenése a természetben nem múlik el nyomtalanul, ezért nem mindegy, kik vesznek részt benne, hogyan mennek végig rajta, és természetesen az sem, hogy egyszerre hányan verik fel a természet nyugalmát. Egy kis létszámú csapat mindig barátságosabb megjelenésnek számít. Ilyen kis csapat voltunk mi.

 

Zsira, 2011. 04. 09.

Orbán György

Kategória: 

Hozzászólások

esztike képe

Miki! Köszönjük a szervezést! A kis kirándulás a kis csapattal valóban nagyon jó volt, Tomi azóta itthon is behódult: négykézláb jár és a bokámat rágja :-) Nagyon jól éreztük magunkat, hála a jó társaságnak, a természetnek és a különleges látnivalóknak. Az időjósok egyenlőre nem sok jóval kecsegtetnek, de ha mégis szép idő lenne pénteken megtehetnénk a közös biciklizést a kis ausztriai tóhoz, amit - Miki - említettél.

Gyuri! Köszönjük az összefoglalót, a képeket és azt, hogy az "egyéb" képeket nem tetted közkinccsé :-)
Kérlek küldd el nekem az eszter.joga@gmail.com-ra a többi szalmabálás képet és persze amit még jónak találsz, de helyszűkében nem fértek ide :-)
Előre is köszönöm!
Eszter

By esztike

Szia Eszter!

A pénteki kedvezőtlen időjárásra való tekintettel nem is szerveztem meg a túrát.
Jövő héten húsvét, de az utána következő hétre meg lehetne szervezni. Pénteken úgy sincs suli. Persze az időjárástól akkor is függünk, úgyhogy csak kb. egy héttel előtte lehet "biztosat" mondani.

Most szombat-vasárnapra egész jó időt ígérnek, úgyhogy egy közös biciklizést (nem oda a tóhoz, de pl. egy másikhoz közelebb) megbeszélhetünk.

Miki

By heincz1
esztike képe

Szia Miki,
igen, a péntek nem volt valami alkalmas biciklizésre. Ma Dino-parkban voltunk, holnap pedig -végre :-)- felkerül a konyhabútorunk a helyére, késő délután pedig Pilisvörösvárról jönnek barátaink, így csak egy kisebb biciklizés fér bele kora délután, de azt nagyon szívesen! :-)
Hogyan lehetséges az, hogy az ide írt hozzászólások nekem csak jóval később jelennek itt meg? A Te hozzászólásodat sem láttam még tegnap este sem, csak most, és a "Friss hozzászólások" címszó alatt csak akkor jelenik meg valami, ha már megtaláltam és megnyitottam. Valamit rosszul csinálok?
A Húsvét utáni biciklizés jó ötlet, akkor is lesznek itt barátaink, de hátha tudnak biciklit hozni magukkal :-)

By esztike

Szia Eszter!

Sajnos Máté beteg lett péntek este, úgyhogy mi nem tudunk menni, de ahogy látom, nektek meg elég sűrű a program.
A hozzászólás megjelenéssel kapcsolatban: valószínű, hogy a böngésződ beállításainál van a hiba. Az internet beállításoknál ált. lehet szabályozni, hogy a tárolt lapok újabb változatait hogy keresse. Szerintem itt lehet a gond. Milyen böngészőt használsz?

By heincz1
petya6981 képe

Sziasztok!Nem tudom voltatok már a határ túloldalán a szennyviztelep fölött a dombtetején?Egy jó kis kilátó és innen kb.1 km-re a másik, pazar kilátás tiszta időben, egész Lövőig vagy Bükig!Nekünk nagyon bejött!Sziasztok jó hétvégét! Péter

By petya6981

Szia Péter!

Voltam már arra, a honlapon található képek egy része is az egyiken készült.? Az egyik a magasles szerű, a szennyvízteleptől kb. 2-300 méterre van. A másik pedig onnan még egy jó kilométerre, egy mesterséges dombocska a szőlődomb (valószínűleg) legmagasabb pontján. Onnan igazán jó kis körpanoráma nyílik a Kőszegi hegység, a Rax és a Schneeberg felé is.
Nekem is bejött! :-)

Az ötleted kapcsán arra gondoltam, hogy egy kis kilátás túrát is össze fogunk hozni tiszta időben - távcsöveset, térképeset.
Ha van még valami ötleted, írd meg nekünk.

Miki

By heincz1