Szórakozási lehetőségek

Zsira ideális üdülőhely a szabadidő aktív eltöltéséhez. A legkisebbektől a legnagyobbakig itt mindenki tud találni magának megfelelő elfoglaltságot.
Az osztrák Sonnetherme élmény- és wellnessfürdője, mint a térség fő idegenforgalmi attrakciója, közvetlenül a zsirai határnál található.
Ugyanitt, de a magyar oldalon található a Sonnengolf pályarendszere, és a kettő között egy mászópark kötélpályáin próbálhatjuk ki ügyességünket és bátorságunkat.
Tükörsima aszfalton lehet görkorcsolyázni, kerékpározni, vagy akár babakocsival egy nagy sétát tenni a környék magyar és osztrák bicikliútjain szőlőtőkék és búzakalászok között.
Lehet lovagolni, lovaskocsikázni, és állatsimogató is van a gyermekek örömére.
Kissé távolabb kitűnő túralehetőségek kínálkoznak a környékbeli hegyekben, vagy akár a Fertő tó nádasaiban.

Sonnentherme Élményfürdő

Kiemelt

A kibővült, megújult Sonnentherme Ausztria leghosszabb 270 méteres beltéri óriáscsúszdájával várja a látogatókat!

Zsira utolsó házaitól mindössze 400 méterre található a határ osztrák oldalán a  Sonnentherme, mely Európa vezető gyerekbarát termálfürdőjeként ismert.

A legkisebbektől a legnagyobbakig minden gyermek megtalálja a számítását itt, hiszen a "Babyworld"  baby csúszdáitól és baby medencéitől a "Funny Waters" hullámfürdőjén és a vadvizén át a 202 méter hosszú "Twister" óriáscsúszdáig mindegyik korosztály számára feledhetetlen élményeket kínál a fürdőkomplexum.

Sonnenland Seilgarten Mászópark

A Sonnenland Seilgarten (csak német nyelvű honlap)  kalandpark kötélpályáin és mászófalain kicsik és nagyok egyaránt képességükhöz mérten tehetik próbára a bátorságukat.

A park egyelőre áprilistól október végéig, főleg hétvégenként tart nyitva.AAé

Kerékpárút hálózat

A Sonnentherme körül több mint 50 km hosszú aszfaltozott görkorcsolya- és  kerékpárút hálózat található A jelölt utakon több számozott útvonal között választhatunk - különböző vonalvezetéssel, eltérő hosszakon.

Egyedülálló módon a babakocsis családokra gondolva 3 nyomvonal került kijelölésre kifejezetten a kisbabák és a szülők igényei szerint.

Sonnenland

A Kékfrankos Középburgenlandi Turisztikai Szövetség honlapján Középburgenland régió számos turisztikailag említésre méltó helyszínét, programját találja meg az érdeklődő.

Sonnenland Mittelburgenland

Sajnos az oldal jelentős része csak németül érhető el, ám az állandó "látványosságok" szinte teljes összefoglalása szerencsére magyarul is olvasható: Kultúrális, sport és szabadidős élmény