Zsira, mint turisztikai célpont

Kőszegtől 14, Soprontól és Szombathelytől 25-25, Büktől 10 km-re található ez a kis határmenti település közvetlenül az osztrák lutzmannsburgi Sonnentherme élményfürdő szomszédságában. Wellness programok, golfpálya, négy csillagos szállodák, vagy falusi turizmus, kastélylátogatás séta a szőlőhegyen, kerékpározás az erdőben -mindenki megtalálhatja itt a számára megfelelő kikapcsolódást. A schengeni határnyitás előtt mindössze gyalogos és kerékpáros közlekedésre nyílt lehetőség a nappali órákban, de 2008 óta már bárhol és bármikor átmehetünk a szomszédba. A wellness fürdő és az őt övező szolgáltatások, programlehetőségek így már teljes mértékben elérhetőek a nap bármely órájában.

Friss

 • Kész a csúszda, újra megnyitotta kapuit a Sonnentherme!

  júl
  07

  Kész a csúszda, és az élményfürdő megújulása is befejeződött.

  A Sonnentherme, Lutzmannsburg, és velük együtt természetesen Zsira is várja az új és a visszatérő vendégeket, akik a megszokott mellett immár új kalandok részesei is lehetnek.

  Sonnentherme az újranyitás napján
  Posted By heincz1 tovább
 • Közeleg a nyitás a Sonnentherme élményfürdőben

  jún
  25

  A július 7-i újranyitás időpontja rohamosan közeledik, és az átalakult Sonnentherme új dizájnja is lassan megmutatja a végleges formáját.

  A fürdő körüli területek még egy építési terület képét mutatják, de a kerítésen benézve már a szinte teljesen kész átalakítások látszanak.

  A Sonnentherme átépül
  Posted By heincz1 tovább
 • Bővítés az élményfürdőben

  már
  01

  2012 februárjában építési munkálatok kezdődtek az élményfürdőben.

  Változás!!! A tervezett május 2. helyett a Sonnentherme már korábban, április 11-én bezár!

  Előreláthatólag 2012. április 11. és július 6. között a fürdő zárva tart. (2012. 03.06-i álláspont szerint)

  Bővítés a Sonnentherme-ben
  Posted By heincz1 tovább

Oldalak

Subscribe to Front page feed

Sonnentherme Élményfürdő

Kiemelt

A kibővült, megújult Sonnentherme Ausztria leghosszabb 270 méteres beltéri óriáscsúszdájával várja a látogatókat!

Zsira utolsó házaitól mindössze 400 méterre található a határ osztrák oldalán a  Sonnentherme, mely Európa vezető gyerekbarát termálfürdőjeként ismert.

A legkisebbektől a legnagyobbakig minden gyermek megtalálja a számítását itt, hiszen a "Babyworld"  baby csúszdáitól és baby medencéitől a "Funny Waters" hullámfürdőjén és a vadvizén át a 202 méter hosszú "Twister" óriáscsúszdáig mindegyik korosztály számára feledhetetlen élményeket kínál a fürdőkomplexum.

Rimanóczy kastély

Kiemelt

Az 1739 -be épült barokk kastélyt Rimanóczy Antal építtette. A kissé előugró középső épületrészt kiemeli a mandzárdtetőzet. A tagolt tetőn hangsúlyos elemek a széles kémények. Az épület nemcsak külső, hanem belső kialakítását tekintve is gazdagon díszített.

Az épületnek az évszázadok során több tulajdonosa is volt. 1771-től a Draskovics és Jankovich, 1800-tól a Pejacsevich család tulajdonában volt. 1922-ben Esterházy Mária hercegnő vásárolta meg az addigra leromlott állapotú kastélyt, majd 1923-25 között korszerűsíttette és helyreállíttatta.

A 6 hektáros - ma védett - angolpark helyreállítását Eszterháza (ma Fertőd) főkertésze tervezte.

A természet kincsei - interaktív kiállítás Zsirán

2012 nyarán nyitotta meg kapuit Zsira természettudományos magángyűjteménye, kincsestára és bemutatóhelye. A kincsestár tulajdonosai és mesélői egy geológus házaspár: Horváth Csaba és Horváthné Korom Zita, akik 2012 nyarától várják az érdeklődőket és a vásárlókat Zsirán a Locsmándi u. 8. alatt, a Sonnentherme fürdőtől 800 méterre. A tulajdonosok a természet rajongói, így nem csak az általuk az alábbiakban részletezett földtani csodák várják itt az érdeklődőket, hanem a biológia: az állatok, a növények és a gombák világának sok-sok érdekssége és rejtelme is feltárul az idelátogatók előtt.

Szállás választék a Sonnentherme körül - Zsira és Lutzmannsburg

Zsira és Lutzmannsburg különböző szállás lehetőségeket kínál az idelátogató üdülővendégeknek. Honlapunkon kategóriákba csoportosítva lehet áttekintést kapni a különböző szálláslehetőségekről. Külön oldalon válogathatunk Zsira település szállásajánlatai közül, illetve külön oldalakon találjuk Lutzmannsburg szállodáit, valamint az osztrák panziókat, apartmanokat. A sorrendet mindegyik esetben a fürdőkomplexumtól számított távolság alapján határoztuk meg.