Helyben

Közösség

 • XIII. Zsirai Napok

  júl
  05

  2012. július 12-15 ig kerül megrendezésre a 13. Zsirai Napok programsorozata.

  Program:

  2012. július 13. péntek

  • 18.00 Ünnepélyes megnyitó
  • 19.00 Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Tánccsoport
  • 19.30 Fejes Anna és Társa - sláger, musical összeállítás
  • 20.30 Falunapi 5+1-es totó
  • 21.00 Tombolasorsolás
  • 22.00 Bál, zenél a West együttes

  2012. július 14. szombat

  Posted By heincz1 tovább
 • Új bolt nyílt Zsirán

  már
  08

  2012 március 3-án egy újabb bolttal gazdagodott Zsira. A Fő út 55. sz alatt nyílt üzlet játékok, ajándékok, édességek, műanyag áruk, háztartási eszközök, tusfürdők, dezodorok, stb gazdag választékával várja a zsirai és környékbeli lakosokat, és az itt üdülö vendégeket.

  Posted By heincz1 tovább
 • Szilágyi Ákos a 2012-es Ifjúsági Téli Olimpián

  jan
  12

  A zsirai Szilágyi Ákos képviseli Magyarországot az I. Ifjúsági Téli Olimpián (Innsbruckban) a mezőny egyedüli magyar síugrójaként.

  Sok sikert, Ákos!

  (01.15. Frissítés!) Gratulálunk Ákosnak! Ákos a 20. lett normál sáncon.

  Ákos síugró oldala a Facebook-on.

  Riport a DIGI Sport-on Ákossal és edzőjével (s egyben édesapjával) Szilágyi Jánossal.

  Ákosról a MOB oldalán

  Posted By heincz1 tovább
 • Egyéni álmokból épülünk

  okt
  23

  Méltó módon zárult Locsmándon a közel fél éven át szinte megszakítás nélkül működő rajzszakkör. Szép példáját láthattuk az egyéni kezdeményezésnek, mely végül egy ünnepélyes rendezvényben tetőződött.

  Posted By Orbán György tovább
 • Kézműves foglalkozás Locsmándon

  Május
  21

  A locsmándi (Lutzmannsburg) Múzeumházban : októberig minden szombaton 14.00 - 17.00 kézműves foglalkozásokat (festés, grafika, agyagozás, szövés, fonás) tart Mende Zsolt grafikusművész és felesége. A célcsoport elsősorban a környék fiataljai határon innen és túl, de a Locsmándon  és Zsirán üdülő turistákat is várják. Szándékuk, hogy a gyerekeknek hasznos elfoglaltságot nyújtsanak, illetve a tehetségeket felfedezzék.

  A foglalkozásokon a részvétel ingyenes.

  A projektben résztvevő gyerekek számára olyan technikákat is megtanít, amelyekre az anyagi vonzatuk miatt az iskolai keretek között nincs lehetőség.

  Posted By heincz1 tovább
Subscribe to Front page feed

Programok

 • Aikido edzés

  Május
  21

  A FÉNYFOLT EGYESÜLET szervezésében aikido edzés folyik Zsirán Kardos Attila (2 dan, BUDO SE Szombathely) vezetésével.

  Az edzések minden hétfőn és szerdán 17.30- 19.00-ig tartanak a Kultúrház (Zsira, Fő u. 43.) mögötti egyesületi helységben.

  Kardos Attila blogján rendszeresen olvashatóak " Információk a BUDO SE csepregi és zsirai dojo aikidokáinak, és azoknak, akiket érdekel az aikido."

  Információ: Kardos Attila <aikido@kadunet.hu>

  Posted By heincz1 tovább
 • Waitankung

  ápr
  12

  Wai Tan (Külső Elixír) egy gyakorlatsor, mellyel az egyetemes energiát, a Csit tudjuk testünkbe gyűjteni, majd egyenletesen szétoszlatni. Először a kéz, a láb megfelelő rezgetésével begyűjtjük a Csit, majd a rezegtetés után egy légzéstechnika alkalmazása mellett, a kar- és láb mozgatásával a Csit elmozgatja a testben, végül, a gyakorlat végén akupresszúrával, a kéz és a láb energiacsatornáinak dörzsölésével oszlatja el a Csit a testben.

  Posted By heincz1 tovább
 • Jóga

  ápr
  12

  Jóga indul Zsirán! A részletekről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

  Bary Eszter

  Tel:06-20 286-98-53

  Email:eszter.joga@gmail.com

  Posted By heincz1 tovább
Subscribe to Front page feed

Kultúra

 • Lián - Irodalmi lap 23.

  jan
  06

  Tudomány, természet, felvilágosodás; barátság, tisztesség, erkölcs – e gondolatok mélyen áthatották költészeted. A nép szemével láttál! Bár költőbarátaid szép lassan eltávoztak mellőled, nagyon egyedül maradtál, mégsem uralkodott el költészeteden a magányosság érzése. Bölcs tűnődéseid nyomán valóságos kis remekek születtek. Megírtál egy eredeti magyar regét, egy magyar művet, ízig-vérig magyar népi figurát választva hőséül, finnyáskodó és felháborodó irodalmi közegben. De te küzdöttél, mint hősöd, honi talajon, s minden dobbanásodra az édes hazai föld visszhangzott egy keservesen hiteleset.

  Posted By Orbán György tovább
 • Lián - Irodalmi lap 22.

  dec
  02

  A mustármagnyi hit hegyeket tudna kimozdítani helyükből. Még sose tettük hitünket próbára. Vagy ha igen, nem elégítettek ki bennünket az apró eredmények. Felőröltek a hiábavaló küzdelmek, szomorú kudarcaink láttán elvesztettük tájékozódási pontjainkat, kicsúszott lábunk alól a talaj. Elfordultunk a Könyv bölcsességétől, már csupán önmagunkban, az önmagunk által előállított „termékekben” kezdtünk hinni.

  Posted By Orbán György tovább
 • Lián - Irodalmi lap 21.

  nov
  03

  „Tiszteld az idősebbeket!” – szólt gyermekkorunk egyik fő tanítása. S ez jól belénk ivódott, mert az ősz haj már önmagában meghajlásra késztetett. De az évek fölöttünk is múltak, mi is beléptünk a „tisztelt” korba. Kezdtük másképpen látni a dolgokat.

  Posted By Orbán György tovább

Oldalak

Subscribe to Front page feed

Blog

 • A Tizenháromért

  okt
  06

  Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knezich Károly, Láhner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Vécsey Károly

  Posted By Orbán György tovább
 • Posted By Orbán György tovább
 • Lassítás

  ápr
  10

  Közel két évtizede „költöztem” Zsirára, méghozzá közvetlenül egy nagyvárosból, nevezetesen fővárosunkból. Azért hangsúlyozom ki ezt ennyire, mert „eredetileg” nem városi „gyerek” vagyok, csak valahogy a sors odavetett néhány évre. De ezalatt az idő alatt sem lettem „igazán” városi, mindig vágytam vissza vidékre, a falu nyugalmára, csendjére. Ezért is örültem, mikor pályázat útján sikerült Zsirán kikötnöm.

  Posted By Orbán György tovább

Oldalak