Zsira, mint turisztikai célpont

Kőszegtől 14, Soprontól és Szombathelytől 25-25, Büktől 10 km-re található ez a kis határmenti település közvetlenül az osztrák lutzmannsburgi Sonnentherme élményfürdő szomszédságában.

 Zsirát mindössze 400 méter választja el Lutzmannsburg -tól : nem több, mint a Duna két partján Budát Pesttől. A schengeni határnyitás előtt mindössze gyalogos és kerékpáros közlekedésre nyílt lehetőség a nappali órákban, de 2008 óta már bárhol és bármikor átmehetünk a szomszédba. Ez a földrajzi közelség indokolja azt, hogy Zsira turisztikai látnivalói mellett  osztrák szomszédunk  idegenforgalmi attrakcióit is bemutatjuk honlapunkon, hisz e két település nem választható el egymástól.

Zsira fő látványossága a Rimanóczi kastély, de 2009 óta a településen egy kétszer 9 lyukú golfpálya is üzemel.

Lutzmannsburg (Locsmánd) fő vonzereje a Sonnentherme élményfürdő, melynek vendégkörére épülve több kisebb - különböző szórakozási lehetőséget kínáló - vállalkozás várja az érdeklődő üdülővendégeket. Mászó- és kalandpark, állatsimogató, pónilovaglás, valamint télen műjégpálya gazdagítja a kínálatot. Lutzmannsburgban a faluban több borozó, vendéglő és étterem várja az éhes és szomjas vendégeket.

Zsirán jelenleg hat szállásadó kínál különböző kategóriájú és árszinvonalú szállásokat, míg Locsmándon a kiadó szobától a 4 csillagos szállodáig terjed az igen bőséges választék.

 A Köszegi hegység lábánál fekvő település ezen túl kedvező kiindulópont mind az Írottkő - Natúrpark felfedezéséhez, mind egy Fertő tavi kiránduláshoz, de akár egy városlátogatához is Bécsbe, hiszen az osztrák fővárost (a 14 km-re levő Oberpullendorftól végig 4 sávon autóúton és autópályán) kevesebb, mint egy óra alatt elérhetjük. A számtalan szórakozási lehetőség, a környékbeli látnivalók és nevezetességek nagy száma Zsirát ideális turistacélponttá teszi. A wellness turizmus és a természeti szépségek egyedülálló kombinációja párosul itt magyarok, osztrákok és az itt nagy számban élő horvát nemzetiség által teremtett sajátos kultúrális sokféleséggel.

Látogassanak el hozzánk! Ismerjék meg Zsirát- határok nélkül!