Waitankung

Wai Tan (Külső Elixír) egy gyakorlatsor, mellyel az egyetemes energiát, a Csit tudjuk testünkbe gyűjteni, majd egyenletesen szétoszlatni. Először a kéz, a láb megfelelő rezgetésével begyűjtjük a Csit, majd a rezegtetés után egy légzéstechnika alkalmazása mellett, a kar- és láb mozgatásával a Csit elmozgatja a testben, végül, a gyakorlat végén akupresszúrával, a kéz és a láb energiacsatornáinak dörzsölésével oszlatja el a Csit a testben.


A Wai Tan-kung gyakorlása segít a test és a szellem összehangolásában, és a belső Csit aktiválja a testben, majd kapcsolatba hozza a külső világ Csijével. A gyakorlat hatására a test rezegni kezd, olyan érzést kelt, mintha elektromos hullámok járnák át.

A bevezető mozgásnál az elmének nyugalomban kell lennie és a légzés is természetes kell legyen, ahogy ezt az energia és a véráramlás engedi. Ez hasonló a buddhista meditációhoz és a taoista nemcselekvéshez és nemgondolkodáshoz.

A Wai Tan-kungot másként „Száz nap Kung-Fu”-nak nevezik, mivel ha az egyénnek elég türelme van, 100 napig gyakorolja azt, akkor energiája növekedni fog. 300 nap múlva mind fizikailag, mind mentálisan jó egészségnek fog örvendeni.


A foglalkozások minden hétfőn 17 órakor a Zsirai Kultúrházban (jó idő esetén hátul az udvarban) lesznek.
Mivel a foglakozás alatt koncentrálni kell, sem beszélgetésre, sem gyermekfelügyeletre nincs lehetőség ebben a 45 percben. Megértésüket köszönöm.


Minden érdeklődőt szeretettel várok.

Radics Anita

06-30/313-69-68