9 km-el közelebb Sopronhoz - Elkészült a Zsira - Nikitsch út

A Landmark-Rubber (Határkő-Radír) Közösen a határtérség átjárhatóságáért projekt keretében elkészült a Zsirát és Undot az ausztriai Nikitsch (Füles) településsel összekötő út.

Az eddig igen rossz állapotban lévő, személyautóval néhány száz méteren szinte járhatatlan út kiszélesítésével és leaszfaltozásával  Zsira 9-km-el került közelebb Sopronhoz.

Eddig szabályosan Lövő felé, majd onnan a 84-es úton haladva lehetett legrövidebb úton megközelíteni a Leghűségesebb Várost, ami 35 km-es autózást jelentett.

A Zsira-Lutzmannsburg határon a meglévő -autóközlekedésre egyébként alkalmas- út 150 méterét az osztrák hatóság behajtani tilos táblával zárta el a járműforgalom elől, ezért  itt hivatalosan autós átkelési lehetőség nincsen. A Sopron -Zsira távolság azonban még ezen a határon keresztül is 30 km lenne.

A  várhatóan 2011 december közepén hivatalosan is átadásra kerülő nikitsch-i úton  mindössze 26 km-nyi távolságra kerül Sopron.

A projekt folytatásában várhatóan tavasszal elkészül a lutzmannsburgi fürdőkomplexumot elkerülő út is, mely végre megteremti hivatalosan is az autós összeköttetést a határ két oldalán egymástól mindössze 500 méterre lévő két település között.