Blog

 • A Tizenháromért

  okt
  06

  Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knezich Károly, Láhner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Vécsey Károly

  Posted By Orbán György tovább
 • Posted By Orbán György tovább
 • Lassítás

  ápr
  10

  Közel két évtizede „költöztem” Zsirára, méghozzá közvetlenül egy nagyvárosból, nevezetesen fővárosunkból. Azért hangsúlyozom ki ezt ennyire, mert „eredetileg” nem városi „gyerek” vagyok, csak valahogy a sors odavetett néhány évre. De ezalatt az idő alatt sem lettem „igazán” városi, mindig vágytam vissza vidékre, a falu nyugalmára, csendjére. Ezért is örültem, mikor pályázat útján sikerült Zsirán kikötnöm.

  Posted By Orbán György tovább
 • Böjtölni annyi, mint valamitől tartózkodni

  feb
  11

  Még javában farsangolunk, még javában „tombol” a tél, ijesztgetjük azt az évszakot, amit szeretnénk már magunk mögött tudni, s hívogatjuk, csalogatjuk azt, amelybe már hőn szeretnénk belépni – amikor egy kissé előretekintek az elkövetkezendő időszakra, azaz a böjtre.
  Sokféleképpen értelmezik ezt a tevékenységet. Sok negatív, sok eltúlzott asszociáció, félreértelmezés tapad hozzá, természetesen a helyes megítélések mellett.

  Posted By Orbán György tovább
 • Elég a mának a maga baja

  dec
  04

  „Így van” – bólint rá a nyugodt ember első reagálással. De vajon valóban így van-e mindennapi életemben? Valóban nyugodtan élek-e vágyaim, félelmeim közepette?
  Egész életemet elkíséri az aggodalom. Aggódom otthon, aggódom a munkahelyen. Aggódom magánéletem miatt, aggódás tölt el egzisztenciális kérdésekben. Persze létezik bennem egy „aggódáspiramis”, egy aggodalom-prioritás, amikor is először a legfontosabb dolgoktól való félelmem lép elém. A nagyobb fájdalom elnyomja a kisebbet. Mindez nem szorítja háttérbe azt a tényt, hogy bizony tele vagyok aggodalommal.

  Posted By Orbán György tovább

Oldalak