május 2011

Kézműves foglalkozás Locsmándon

Május
21

A locsmándi (Lutzmannsburg) Múzeumházban : októberig minden szombaton 14.00 - 17.00 kézműves foglalkozásokat (festés, grafika, agyagozás, szövés, fonás) tart Mende Zsolt grafikusművész és felesége. A célcsoport elsősorban a környék fiataljai határon innen és túl, de a Locsmándon  és Zsirán üdülő turistákat is várják. Szándékuk, hogy a gyerekeknek hasznos elfoglaltságot nyújtsanak, illetve a tehetségeket felfedezzék.

A foglalkozásokon a részvétel ingyenes.

A projektben résztvevő gyerekek számára olyan technikákat is megtanít, amelyekre az anyagi vonzatuk miatt az iskolai keretek között nincs lehetőség.

Posted By heincz1 tovább

Vidámpark

Május
19

Május 22-én vasárnap a 2. osztályos zsirai  gyerekek egy része szüleikkel együtt kirándulást tesz az ausztriai Fertő tó melletti vidámparkba. 

20 fő feletti részvétel esetén csoportos kedvezmény is igénybe vehető előzetes egyesztetés alapján.

Várjuk a csatlakozni szándékozó családok jelentkezését az info@zsira.com email címre. Itt tájékoztatást is tudunk adni a csoport aktuális létszámáról, és a résztvevőkről.

A vidámparkról ITT olvashatnak az érdeklődők.

Az indulás vasárnap a reggeli órákban lesz.

Az utazás egyénileg történik, de "telekocsi" kialakításától valószínűleg senki sem zárkózik el. 

Posted By heincz1 tovább

Görkorcsolya verseny

Május
17

2011. május 20-án pénteken 13.30 kor görkorcsolya verseny lesz Zsirán a kerékpárúton az Általános Iskola szervezésében.

Nevezési határidő május 17-e kedd. Nevezni lehet

A nevezéshez szükséges adatok: a versenyző neve, születési dátuma.

A verseny korcsoportonkénti és nemenkénti kategóriákban kerül lebonyolításra

Posted By heincz1 tovább

Teljesítménytúrák a Kőszegi-hegységben

Május
03

A Kőszegi-Hegység Túrázója Teljesítménytúrák 2011 túrasorozat első tagja az - "Út az ismeretlenbe" - A Kőszegi-hegység rejtett(ebb) értékei  túra 10-20-30 km-en várja a sportolni vágyókat.

Időpont: 2011. május 7. 

Rajt/cél: Kőszeg, Jurisics vár

A Kőszegi-hegység kevésbé, illetve alig ismert természeti és történeti értékeinek megismertetése a túra egyik célja. Egyedülálló módon a hegység hét legismertebb turisztikai célpontjának (Kálvária, Hét-forrás, Ó-ház tető, Stájer-házak, Hörmann-forrás, Írottkő és Szent-Vid) érintése nélkül mutatja be a látnivalókat.

Posted By heincz1 tovább

Ingyenes golf hétvége

Május
03

 

A Magyar Golf Szövetség 2011. május 14-15-én ismét Országos Nyílt Hétvégét rendez. Hazánk legtöbb golflétesítményében - így a zsirai Sonnengolf pályáin is - ezen a két napon megismerkedhetnek az érdeklődők a golffal, mint szabadidős kikapcsolódási sporttal, és mint életformával!

A rendezvényen előzetes regisztráció után lehet részt venni. 

Posted By heincz1 tovább